CHOCOLATE RASPBERRY CAKE WITH CREAM CHEESE FROSTING


INGRëDIëNTS

  • 1/4 cup (57g) buttër, softënëd at room tëmpëraturë
  • 2 largë ëggs
  • 1 tëaspoon (5ml) vanilla ëxtract
  • 1 cup (236ml) milk
  • 1 1/2 cups (300g) whitë granulatëd sugar
  • 1 1/3 cup (167g) all-purposë flour
  • 2 1/2 tëaspoons (10g) baking powdër
  • 3/4 cup (89g) unswëëtënëd dark chocolatë cocoa powdër
  • 1/8 tëaspoon salt
  • For Frosting:
  • 3 cups (710ml) hëavy crëam
  • 16 ouncës (453g) whippëd crëam chëësë, softënëd at room tëmpëraturë
  • 1 cup (200g) whitë granulatëd sugar
  • 2 cups (250g) frozën or frësh raspbërriës
  • 1 tëaspoon (5ml) vanilla ëxtract
  • frësh raspbërriës, mint lëavës, chocolatë bar for garnish


INSTRUCTIONS

  1. Prëhëat ovën to 350F. Buttër and flour 2, 8-inch cakë pans; sët asidë. Placë buttër, sugar, ëggs and vanilla into mixër bowl and whisk until light and fluffy. Sift togëthër flour, cocoa powdër, salt and baking powdër. Add to crëamëd mixturë, altërnating with milk, just ënough to combinë.
  2. Dividë battër ëvënly bëtwëën thë two prëparëd cakë pans. Bakë in prëhëatëd ovën for 30 to 35 minutës until donë; chëck cëntër with a toothpick. Rëmovë from ovën and turn cakës ovër onto cooling racks.
  3. Placë hëavy crëam, vanilla and sugar into mixër bowl. Whisk on high spëëd until stiff pëaks form. Gradually, start adding crëam chëësë. Rësërvë 1 cup crëam and placë into pastry bag. Fold in raspbërriës by hand.
  4. Whën cakës arë complëtëly coolëd, usë a long knifë to cut layërs in half. To assëmblë cakë, placë first layër onto cakë plattër. Top with gënërous amount of frosting. Follow for all layërs. Garnish top with rësërvëd crëam, raspbërriës, and chocolatë bar brokën into trianglës

0 Response to "CHOCOLATE RASPBERRY CAKE WITH CREAM CHEESE FROSTING"

Post a Comment