Cookië Monstër Chëësëcakë
A gorgëous and whimsical bluë chëësëcakë! Chocolatë chip cookië crust, a bluë cookiës and crëam chëësëcakë filling, toppëd with a crëamy chocolatë ganachë and crushëd chocolatë chip cookiës!
Coursë Dëssërt
Cuisinë Amërican
Prëp Timë 30 minutës
Cook Timë 1 hour 15 minutës
Total Timë 1 hour 45 minutës
Sërvings 8
Ingrëdiënts
Chocolatë Chip Cookië Blondië
- 1/2 cup unsaltëd buttër
- 1/2 tsp salt
- 1/3 cup brown sugar
- 1 ëgg
- 1 tsp vanilla ëxtract
- 1/2 cup all-purposë flour
- 1/2 cup sëmiswëët mini chocolatë chips
- Cookiës and Crëam Chëësëcakë
- 16 oz crëam chëësë
- 2 tsp cornstarch
- 1/3 cup granulatëd sugar
- pinch of salt
- 1/2 cup whipping crëam
- bluë gël food coloring
- 1 tsp vanilla ëxtract
- 3 ëggs
- 15 rëgular Orëo cookiës, crushëd into small piëcës
Chocolatë Ganachë
- 3/4 cup sëmiswëët chocolatë chips
- 1/2 cup hëavy whipping crëam
- pinch of salt
- To Dëcoratë
- chocolatë chip cookiës brokën into piëcës
Instructions
Chocolatë Chip Cookië Blondië
- Prëhëat thë ovër to 350 dëgrëës. Buttër and dust a 8" springform pan with flour.
- In a microwavë safë mixing bowl, combinë buttër, salt, and brown sugar. Hëat in 30-sëcond intërvals until buttër is mëltëd, stirring ëach timë. Sët asidë to lët cool slightly.
- Add ëgg and vanilla to thë buttër mixturë, stirring until wëll combinëd. Add flour in to thë battër in batchës, mixing wëll ëach timë. Oncë mixëd togëthër, fold in chocolatë chips.
- Transfër thë battër to a prëparëd pan and sprëad ëvënly. Bakë for 15-16 minutës. Rëmovë from ovën and lët cool.
Cookiës and Crëam Chëësëcakë
- Prëhëat ovën to 300 dëgrëës. In a largë mixing bowl, whip togëthër crëam chëësë, cornstarch, and granulatëd sugar until smooth. Add in crëam, salt, bluë food coloring, and vanilla, continuing to whip until all ingrëdiënts arë wëll combinëd. Usë morë bluë food coloring until thë color is thë right shadë of bluë. Add in onë ëgg at a timë, mixing until fully combinëd. Fold in crushëd orëos, do not ovër mix.
- Pour chëësëcakë battër ovër coolëd blondië layër. Tightly doublë wrap thë bottom of thë springform pan with two piëcës of foil. Placë thë springform pan in a largër baking tray and fill thë baking tray with hot watër. Thë watër lëvël should bë halfway up thë sidës of thë springform pan. Placë thë baking tray in thë ovën and bakë for 60-70 minutës. Thë chëësëcakë should bë sët but still a bit jiggly in thë middlë.
- Turn off ovën and lët thë chëësëcakë cool for 15-30 minutës whilë still insidë thë ovën with thë ovën door lëft ajar. This hëlps finish cooking thë chëësëcakë a bit morë.
- Rëmovë from ovën and lët cool to room tëmpëraturë for about 4 hours.
- Loosën thë chëësëcakë from pan. Rëfrigëratë ovër night.
Chocolatë Ganachë
- Placë chocolatë in a hëatproof bowl. Add in crëam and salt, microwaving in 30-sëcond intërvals, stirring in bëtwëën until chocolatë is mëltëd. Oncë smooth, lët cool. It nëëds to bë thick and cool whilë still bëing sprëadablë.
Dëcoratë
- Oncë chëësëcakë is chillëd, sprëad thë chocolatë ganachë all ovër thë chëësëcakë. Sprinklë crushëd chocolatë chip cookiës on top and sërvë.
Source Recipe https://mildlymeandering.com
0 Response to "Cookie Monster Cheesecake"
Post a Comment